Συγγραφέας
ΒΟΥΛΑ ΜΑΣΤΟΡΗ

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ

Slider

ΚουκΛίνα

Μετά το χωρισμό των γονιών της η Λίνα δεν έβγαινε έξω πια με τις φίλες της, τραγουδούσε χωρίς φωνή – ακόμη και στη χορωδία –, έπαιζε πάλι με τις κούκλες της, έλεγε τα μυστικά της μόνο στη γάτα της και δεχόταν στωικά να τη λένε «φραντζόλα» για τα περιττά κιλά της. Ώσπου άρχισε να λαβαίνει τρυφερά ηλεκτρονικά μηνύματα στον υπολογιστή της από κάποιον άγνωστο Crazyboy…

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

(...)Η Βούλα Μάστορη κεντάει με λεπτοβελονιά τις σχέσεις μεταξύ των ηρώων της κι ενορχηστρώνει απαλά την έξοδο της ΚουκΛίνας από τον φαύλο κύκλο της μοναξιάς και της μελαγχολίας.(...)

...ξεφεύγει από τον ακαδημαϊσμό, μιλάει με φυσικότητα την αργκό της νεολαίας και δείχνει την ποικιλία της... Η «ΚουκΛίνα» είναι ένα σύγχρονο μυθιστόρημα που ξεπερνάει, με τον τρόπο που χειρίζεται το πλέγμα των σχέσεων και την ψυχολογία της εφηβείας, τη συχνά μονοδιάστατη και στατική μυθιστορηματική περιγραφή τους.
Μαρία Ντεκάστρο, Βιβλιοδρόμιο
ΤΑ ΝΕΑ, 5/5/2007

(...) Η ψυχοσύνθεση του παιδιού περιγράφεται με ειλικρίνεια, ταυτόχρονα όμως περιγράφεται και η ωρίμανσή του, που μόνο μέσα από αντιξοότητες είναι δυνατή.
Μένη Κανατσούλη
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 25 Φεβρουαρίου 2007

Voula Mastori capably tackles some of the toughest issues about growing up. (...)
Mastori has an acute ear for the language of her characters and a deep understanding of the shifting alliances and breakups that loom so large on the cusp of early adulthood.
Vivienne Nilan
Kathimerini English Edition Thursday June 29, 2006

Please publish modules in offcanvas position.