Συγγραφέας
ΒΟΥΛΑ ΜΑΣΤΟΡΗ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ-ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

Slider

Η ξαδέλφη μου πριγκίπισσα Αϊρίνη

Ο εφτάχρονος Περικλής μιλάει για τη μικρούλα ξαδέλφη του, την πριγκίπισσα Αϊρίνη, που μεγαλώνει στην Ιαπωνία και είναι μισή Ιαπωνέζα, μισή Ελληνίδα κι ένα κομματάκι Αγγλίδα.

  Και μας λέει όλα όσα μαθαίνει γι’ αυτή από τη γιαγιά τους, που πηγαίνει κάθε τόσο εκεί - όπως ότι κοιμάται στο πάτωμα, ότι περπατάει ξυπόλυτη μέσα στο σπίτι, ότι δεν κόβει ποτέ τα μαύρα της μαλλιά, ότι τρώει ρύζι με ξυλάκια, ότι το στόμα της είναι σαν καρδιά... Όχι, δεν τη ζηλεύει την πριγκίπισσα ξαδέρφη του, διότι είναι κι αυτός πρίγκιπας. Έτσι, λέει, τουλάχιστον η γιαγιά τους, κι αυτός την πιστεύει - πάντα.

Διαβάστε ΚΡΙΤΙΚΕΣ

ΚΡΙΤΙΚΗ

Μία ιστορία θα σας πω...

Η ξαδέρφη μου πριγκίπισσα Αϊρίνη Συγγραφέας: Βούλα Μάστορη Εικονογράφος: Ελίζα Βαβούρη Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χρονολογία έκδοσης: Απρίλιος 2015

Μια σούπερ γιαγιά, με παιδιά και εγγόνια, μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Όμως δεν είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει. Αλλά το γεγονός ότι όταν είναι μαζί τους δε θυμίζει ούτε γιαγιά ούτε μαμά, παρά μόνο στην αγάπη και την τρυφερότητα απέναντι στα παιδιά. Περνάει χρόνο με τα εγγόνια της, παίζει, χορεύει, κάνει σκανταλιές, τρώει γλυκό πριν το φαγητό!

Μέσα από τις ιστορίες της γιαγιάς, ο Περικλής, ο εγγονός που ζει εδώ και αφηγείται την ιστορία τους, μαθαίνει για την ξαδέρφη του, την Αϊρίνη, που ζει πολύ μακριά, στην Ιαπωνία. Μαθαίνει για τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες και την κουλτούρα του τόπου. Μαθαίνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν και φέρονται με άλλους τρόπους και ότι αυτό όσο παράξενο κι αν είναι κάποιες φορές, είναι κάτι φυσιολογικό και δείχνει ότι κάθε λαός έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους άλλους και ότι αυτό είναι η ομορφιά της διαφορετικότητας.

Ο μικρός Περικλής, με όλα όσα ακούει και μαθαίνει από τη γιαγιά του, θα μπορούσε να ζηλεύει την ξαδέλφη του. Όμως η αγάπη της γιαγιάς τον κάνει να νιώθει τόσο πλήρης και ξεχωριστός που το μόνο που συμβαίνει είναι να του γεννιέται επιθυμία να βρει τρόπους επικοινωνίας και σύνδεσης με την μακρινή του και τόσο διαφορετική ξαδέλφη.

Μαριάννα Κουμαριανού

Please publish modules in offcanvas position.