Συγγραφέας
ΒΟΥΛΑ ΜΑΣΤΟΡΗ

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ

Slider

Φι-Γάμα-Πι

Η Ανδρομάχη πάει τρίτη γυμνασίου, έχει φακίδες στη μύτη (φρίκη!), μια μικρότερη αδερφή (σκέτος μπελάς!), μια μοντέρνα γιαγιά (πιο πολύ μαμά της), δύο Φι-Γάμα-Πι (και μία στο περίμενε), ανήκει στους «παρακμιακούς» της τάξης (επιλογή της!), δε νοιάζεται (τάχα μου!) για το «φακή» που της έχει κολλήσει η Νατάσσα (η «ωραία» της τάξης), είναι κρυφά (ναι, καλά!) ερωτευμένη με τον «κούκλο» του σχολείου και έχει μόλις βάλει σιδεράκια στα δόντια της (φρίκη Νο2!). Όμως μέσα σε λίγες μέρες συμβαίνουν γεγονότα που την ανεβάζουν ή τη ρίχνουν, μα οπωσδήποτε την κάνουν να δει ορισμένα πράγματα με άλλο μάτι, όπως, για παράδειγμα, ότι είναι ευλογία να έχεις και αγόρια Φι-Γάμα-Πι.

Και, για όσους δεν ξέρουν, Φι-Γάμα-Πι σημαίνει Φίλος/η Για Πάντα!

Διαβάστε ΚΡΙΤΙΚΗ

ΚΡΙΤΙΚΗ

Εφηβικό μυθιστόρημα που αποτυπώνει με σύγχρονη κοινωνική ματιά τις σχέσεις μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλου στην οικογένεια, στο σχολείο, στην καθημερινότητα.

Τα συναισθήματα, οι αντιζηλίες, οι ανάγκες για παρέα, το ερωτικό σκίρτημα, η φιλία, και γενικά οι ψυχολογικές μεταπτώσεις που συμβαίνουν σ' αυτή την ηλικία εικονογραφούνται με ρεαλιστικό τρόπο. Άλλωστε η συγγραφέας σε όλα τα μυθιστορήματα της, με γνώση της εφηβικής ψυχής και με όχημα την αμεσότητα αληθινών και συχνών στιγμών των εφήβων και τη χαρακτηριστική κοινωνιόλεκτό τους μέσα από ζωντανούς και ανάγλυφους διάλογους, έχει διεισδύσει ουσιαστικά στις ανάγκες της παιδικής ή εφηβικής ηλικίας με μοναδικό τρόπο.

Ο ρεαλισμός που αποτυπώνεται στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα γίνεται η αφορμή ώστε να αναδυθούν εικόνες που προσφέρουν στον αναγνώστη αισιοδοξία και κύρια μέσω της πρωταγωνίστριας, αβίαστα «εργαλεία» κριτικής στάσης απέναντι στη ζωή και αυτεπίγνωσης. (Για αναγνώστες από 12 ετών και για μεγάλους)
ΔΙΑΒΑΖΩ
Πέμπτη, 01-01-2009
Γιάννης Σ. Παπαδάτος

Please publish modules in offcanvas position.