Συγγραφέας
ΒΟΥΛΑ ΜΑΣΤΟΡΗ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ-ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

Slider

Δωριλένια

Η μικρή Δωριλένια μιλούσε όλες τις λαλιές του κόσμου, αλλά αρνιόταν να μιλήσει την ανθρωπολαλιά. Βλέπεις, η γάτα της της είχε πει πως, αν το έκανε αυτό, τότε θα ξεχνούσε όλες τις άλλες λαλιές, ακόμη και το ότι κάποτε τις ήξερε! Κάτι όμως στο τέλος έκανε τη Δωριλένια ν'αλλάξει γνώμη. Τι; Για παιδιά από 5 ετών.

Η «Δωριλένια» είναι ένα γοητευτικό βιβλίο για μικρά παιδιά που αφηγείται τη βαθμιαία εξοικίωση ενός νηπίου με το θαυμαστό κόσμο των βιβλίων κατακτώντας την «ανθρωπολαλιά». Μιλάει μια «άλλη» γλώσσα, που ωστόσο την κατανοεί η γατούλα της, τα περιστέρια, το ποντικάκι. Ανησυχούν οι μεγάλοι, όταν βλέπουν ότι είναι εξαιρετικά φειδωλή σε λέξεις των ανθρώπων, ενώ μιλάει στα ζουζούνια και στα λουλούδια. Οι δάσκαλοι στο δημοτικό μιλούν για «μαθησιακά» προβλήματα. Όμως η εξέλιξη στα θέματα αυτά είναι νομοτελειακή. Σιγά σιγά η Δωριλένια εκεί που συνομιλούσε με τη γάτα της, θα αρχίσει να την ακούει απλώς να νιαουρίζει. Το βιβλίο έχει μια χαριτωμένη και ευφρόσυνη γραφή και έναν ωραίο συνδυασμό ανιμιστικών και ρεαλιστικών στοιχείων. Η «Δωριλένια» της κυρίας Μάστορη, τηρουμένων των αναλογιών, έχει την απλότητα και μαζί τη σοφία που έχει κατά κανόνα ένα αυθεντικό λαϊκό παραμύθι...

 

Διαβάστε ΚΡΙΤΙΚΗ

ΚΡΙΤΙΚΗ

(...)Με πολύ χιούμορ, ειλικρίνεια και με μια πλοκή γεμάτη δράση, το βιβλίο βοηθάει τα παιδιά να μη φοβούνται το σχολείο και γενικά την αποτυχία. Εξάπτει τη φαντασία των νεαρών αναγνωστών και τους κάνει να σκέφτονται.
Β. Δ. Αναγνωστόπουλος για τα Κρατικά Βραβεία 2005
The White Ravens 2006-INTERNATIONALE JUGEND BIBLIOTHEK MUNCHEN

Please publish modules in offcanvas position.